EgoIZM - The Horse

EgoIZM is a SIM game horse and exists only in Finnish.
In a nutshell he is a holsteiner stallion and does showjumping.


Nimi EgoIZM, "Esko"
Syntymäpäivä 20.03.-09
Ikä, ikääntyminen 13v (3v+6kk=1v, 6-vuotias 20.09.-10)
Rekisterinumero VH06-044-1653
Rotu Holsteiner
Sukupuoli Ori
Säkäkorkeus 164cm
Kasvattaja Oresama, Visualizm
Omistaja Oresama, VRL-02753
Asuintalli Zurück
Painotus Koulupainotus
Koulutustaso GP, 110cm
Saavutukset KRJ-II


  The Outfit


© Bagoniebos, thank you!

  This is Me!

Esko syntyi Visualizmissa 2009. Kun talli lopetti, 13-vuotias Esko muutti muiden hevosten mukana tänne Zurückiin eläkepäiviään viettämään 2014. Kouluratsuna hevonen toimi kaikki nuoruutensa päivät. Kuuluisaa jalostusoria Eskosta ei tullut, vaikka se hieno kilparatsu olikin aikoinaan. Esko on Oresaman ensimmäinen holsteinkasvatti, ja sen isä on Oresaman ilo ja ylpeys, Barkensten Weich, Oresaman ihkaensimmäinen GP-tasoinen kouluratsu ja ihkaensimmäinen holstein.

Eskolle eläke ei sovi. Nuorempana se oli säyseämpi ja mukavampi, mutta eläkkeellä roikkuminen turhauttaa sitä. Kiukuttelu ja kamala käytös johtuu turhautumisesta, joka johtuu jonkinasteisesta liikunnanpuutteesta. Eskon pää kestäisi nimittäin kilpailuita vielä, ja se nauttisi treenaamisesta yhä, mutta sen jalat ja selkä oirivat vanhuuttaan.

Hoidettaessa Esko on hyvinä päivinä erittäin sydämellinen, huonoina päivinä hieman kiukkuinen. Kisa-aikoinaan se antoi hoitaa itsensä helposti ja nopeasti, mutta vanhuksena se on ryhtynyt kerjäämään huomiota. Hoitaja saa kuitenkin Eskon yhä rauhoittumaan kieltämällä sitä topakasti ja jatkamalla puuhiaan itsevarmasti. Mikään hoitotoimenpide ei ole siis Eskolle ongelma: harjaus, satulointi, suitsinta, klippaus, pesu, kengitys, hampaiden rasvaus... Kaikki sujuu, jos hoitaja on hereillä ja näyttää Eskolle, ettei temppuilu auta.

Nuorempana Esko treenasi paljon kouluratsastusta. Se ei enää valmentaudu eikä tee raskaita juttuja, mutta voimiensa tunnossa ori oli erinomainen ratsu. Se oli voimakas pideltävä, mutta nöyrä ja viisas. Se teki töitä ahkerasti ja mielellään, eikä sitä tarvinnut käskeä kahdesti. Nyt vanhemmiten Esko on oppinut pompottelemaan ihmisiä kentällä, koska sillä on ratsastanut kilparatsastajien sijaan joukko tallityöntekijöitä, joilla on vaihtelevat ratsastustaidot. Esko on oppinut kokeilemaan, voiko ratsastajaa määräillä. Jos oria komentaa varmakätisesti ja ratsastaa reippaasti, se toimii edelleen hyvin ja lopettaa testailunsa nopeasti.

Esko ei hypi esteitä. Nuorempana se kokeili joskus, mutta ei nauttinut ollenkaan. Ori hyppäsi kiltisti, mutta sen taktiikka oli tottakai hiomaton ja into puuttui kokonaan. Maastossa Esko käy edelleen, ja siellä sen vauhti on yhä reipasta. Ratsu on jonkin verran arka sysimetsässä sapelihammastiikerien hyökkäystä odottaessaan. Kuitenkin kun se näkee, mikä edessä odottaa, se toimii rauhallisesti. Esko ei pelkää traktoreita, haukkuvia koiria tai rekkoja sen enempää, kunhan näkee, mistä yllättävät kovat äänet ovat lähtöisin.

Esko ei ole kilpaillut enää aikoihin, mutta nuorempana se oli aikamoinen kouluratsu. Se osasi suhtautua luokkaansa kuin tavalliseen harjoitukseen ja pysyi siksi rauhallisena ja innokkaana. Eskolla oli ilo kilpailla, koska se toimi kilpailuissa aina kuin olisi ollut kotonaan. Jälkeenpäin ori ei edes pelännyt valokuvaavia faneja ja toimittajia, vaan poseerasi ylpeänä sinivalkoruusukettaan esitellen.


  The Family

Barkensten Weich
holst, 162cm
KRJ-III, YLA2, KRL-III
Ballerstern PK
holst, 170cm
Beckingstern PK
holst, 168cm
KRJ-II
Ballard SIN
holst, 173cm
Nelda's Colombina
holst
Schwartz Harlekin RW
holst, 160cm
KRJ-III, YLA3
Scorpiosa SIN
holst
Berry Rox
holst, 166cm
KRJ-II, YLA2
Bon Party O' Polo
holst, 170cm
BBQ Party PIC
holst, 165cm
Athena O' Polo
holst, 166cm
KRJ-I
Tropica Witchhearts
holst, 160cm
Dhampir PB
holst, 168cm
KRJ-II, KTK-III
Sleeping Sickness 54
holst, 158cm
KRJ-II


  About the Family

162cm korkea kimo Barkenstern Weich eli Vellu on 2008 syntynyt Weichin kasvattama kouluratsu. Ori on luonteeltaan miellyttävä ja luotettava, ja sen kisatulokset kouluratsastuksessa ovat mahtavat. Ori on myös palkittu KRJ-III, YLA2 ja KRL-III -palkinnoilla. Nykyään ori on jo eläkkeellä, mutta kisauransa jälkeen ratsu on toiminut myös hienona siitosorina.


Ballersten PK on vilkas, 170cm korkea, eloisa kouluratsu, jolla on kapasiteettia kouluratsastuksen puolella aina korkeimpiin luokkiin saakka. Tämä raudikko elää tällä hetkellä Siiri K.'n omistuksessa Highflyerissa. Esteratsastukseenkin tästä hyvänluontoisesta orista on. Laatuarvosteluihin asti oria ei tulla viemään
168cm kokea Beckingstern PK periyttää jälkikasvulleen hyvää, uteliasta luonnettaan. Tämä raudikko on läpäissyt KRJ'n laatuarvostelun, tuloksena KRJ-II. Sillä on 29 sijoitusta KRJ:n alaisista kilpailuista, mutta nyt ikä jo painaa. Vanha ori ei enää palaa kisakentille, muttei kukaan sen hienoja suorituksia unohdakaan. Beckingstern PK on myös esikantakirjattu.
Ballard SIN puolestaan ei ole mikään superhevonen - mutta sitäkin kultaisempi. Sen hyppivä ja pomppiva luonne on tiivis paketti. Ruunikko holstain kulkee koulua aina tasolle Intermediaire II asti. Sijoituksia on tullut vasta kuusi - mutta ei hätää, niistäkin kolme on kakkossijoja! Ballard SIN on jo lopettanut kisauransa.

Nelda's Colombinan ensimmäinen varsa oli Barkenstern Weich. Nuori tamma oli kaikin puolin lupaava ratsunalku: se oli hyvä periyttävä ja aloitteli starttailua vaA-tasoisissa luokissa. Yhtäkkiä tamma kuitenkin katosi kilpakentiltä, vaikka se oli jo sijoittunutkin muutaman kerran. Kukaan ei tiedä, mitä ratsulle kävi.
Schwartz Harlekin RW on tummanruunikko GP-tasoinen ori. Se on arvosteltu KRJ:n laatuarvostelussa. Tulos oli KRJ-III. KRJ-sijoituksia onkin kertynyt 25 kappaletta. Vanhoilla päivillään tämä 160cm korkea ori hankki vielä YLA3-palkinnon. Ratsu on jo ehtinyt ikääntyä, joten kisoja tuskin enää tulee. Orilla on vain kolme jälkeläistä.
Scorpiosa SIN oli 2008 hieno kilpahevonen. Tämä iso, hyvänluontoinen tamma oli haalinut jo 20 sijoitusta KRJ'n alaisissa kilpailuissa. GP-tasoinen Scorpiosa SIN kuitenkin vetäytyi kokonaan julkisuudessa vuosien kuluessa.

Berry Rox on 2009 syntynyt Roxburyn kasvatti. Se on 166cm korkea GP-tasoinen kouluratsu. Tämä kiltti, kyvykäs ruunikko on toiminut myös siitostammana, mutta se on jäänyt jo eläkkeelle. Hevonen oli aikoinaan niin hyvä ratsu ja siitostamma, että tienasi itselleen KRJ-II -palkinnon.

Bon Party O' Polo on O' Polo Warmbloodsin hieno kasvatti. Tämä kaunis, GP-tason kilparatsu kilpaili vuodet 2008 ja 2009. Ruunikko ori asuu nykyään Styllo Warmbloodsissa. Berry Rox on tämän 170cm korkean, hyvätapaisen orin ensimmäinen varsa, joskaan ei viimeinen. Upeanoloisen orin suvusta löytyvät kaikki parhaat nimet.
BBQ Party PIC on GP-tason kilparatsu, kiltti ja kaunis - voiko orilta muuta enää toivoa? "Paprika" on Tropican kasvatti, mutta elänyt elämänsä O' Polo Warmbloodissa kilparatsuna. Nyt kun sijoituksia on jo lähemmäs sata kappaletta ja varsojakin muutama (mm myös lähemmäs sata kertaa sijoittunut Illyria PB), on hyvä viettää ansaittuja eläkepäiviä. 165cm korkea BBQ Party PIC on ollut elämänsä terve ja kiltti, sekä uskomattoman ryhdikkäällä ja miellyttävällä ulkonäöllä siunattu.
Athena O' Polo on massiivinen, kiltti, luotettava ja osaava tamma. 166cm korkea, GP-tason "Alma" on O' Polo Warmbloodsin kasvattama ja omistama kilpahevonen, joka on kerännyt uransa aikana tasan 75 KRJ-sijoitusta. Toinen toistaan upeampia varsoja hienoista, kuuluisista isäoreista löytyy tältä tammalta neljä. Onkohan se hyvän, kärsivällisen koulutuksen vai kovan treenin ansiota, mutta hevoslehdistön suosikkia, "Almaa", kuvaillaan aikakauden taitavimmaksi puoliveritammaksi.

Tropica Witchhearts on julkkis. Oikeasti tämä tamma ei tarvitsisi esittelyjä kaikkien saavutustensa jälkeen. Jokainen kunnollinen, hieno sukutaulu tuntuu sisältävän tämän nimen. KRJ-I -palkittu, jo kilpaeläkkeellä oleva tamma on tavattoman kaunis ja sopusuhtainen, ja vieläpä osaava. Tätä legendatammaa katsellessa tuntuu, että siitä ei voi lausua moitteen sanaa. Tammalla on seitsemän varsaa, ja menestyneimpinä voi mainita Berry Roxin. Upeaa ulkonäköä ja hyvää ratsastettavuutta ovat kaikki jälkeläiset perineet suuressa määrin. Tässä on jalostushevonen vailla vertaa!
Dhampir PB, eli "Manu", sai kilpauraltaan muistoksi palkinnot KRJ-II ja myöhemmin myös YLA3. Sen lisäksi se on kantakirjattu kakkospalkinnolla. Myösnäyttelyissä tämä GP-tason koulupainotteinen raudikko on kerran käynyt, ja sille on myönnetty irtoSERTi. Luokastaan se selviytyi voittajana. Luonteeltaan tämä 168cm korkea ori on todella mukava. Upeita jälkeläisiä sillä on kymmenen kappaletta.
158cm korkea KRJ-II -palkittu Sleeping Sickness eli Lettu kasvatettiin Yaevessa. Loppujen lopukse se kuitenkin päätyi Tropica Warmbloodsiin, ja siellä se on yhä. Omistaja hejdi kilpaili sillä ahkerasti, ja sijoittuihan tamma KRJ'n alaisissa koulukisoissa seitsemänkymmentä kertaa. Laatuarvostelupalkintoja sille ei heti haettu, vaikka se olisikin pärjännyt niin YLA'ssa kuin KRJ'n laatuarvostelussakin. Sen sijaan tammasta tuli siitoshevonen, ja sille syntyi kaksi hyvin harkittua varsaa. 2007-2008 kun hevonen oli pinnalla, ihailivat monet myös sen kaunista nimeä.


  This is MY Show!

Kisakalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Päivämäärä Järjestäjä Luokka Sijoitus
25.03.-09 Zurück KRJ/GP 5/60
27.03.-09 Mix Dressage KRJ/GP 1/40
27.03.-09 Mix Dressage KRJ/GP 1/40
27.03.-09 Mix Dressage KRJ/GP 6/40
27.03.-09 Zurück KRJ/GP 3/31
28.03.-09 Zurück KRJ/Int.II 1/30
29.03.-09 Mix Dressage KRJ/GP 2/40
29.03.-09 Zurück KRJ/GP 7/50
30.03.-09 Zurück KRJ/GP 3/50
03.04.-09 Zurück KRJ/GP 7/50
05.05.-09 Marceille KRJ/GP 1/30
06.05.-09 Marceille KRJ/GP 4/30
07.05.-09 Marceille KRJ/GP 5/30
08.06.-09 Zurück KRJ/GP 7/80
09.05.-09 Marceille KRJ/GP 1/30
03.06.-09 Zurück KRJ/GP 3/80
05.06.-09 Zurück KRJ/GP 6/80
05.06.-09 Roxbury KRJ/GP 6/40
06.06.-09 Zurück KRJ/GP 1/80
07.06.-09 Devilish Dressagemasters KRJ/GP 2/30
11.06.-09 Roxbury KRJ/GP 6/39
16.06.-09 Zurück KRJ/GP 2/80
17.06.-09 Zurück KRJ/GP 7/80
18.06.-09 Zurück KRJ/GP 6/80
19.06.-09 Zurück KRJ/GP 7/80
20.06.-09 Zurück KRJ/GP 5/80
22.06.-09 Zurück KRJ/GP 1/80
04.07.-09 Zurück KRJ/GP 4/90
09.08.-09 Zurück KRJ/GP 10/100
10.08.-09 Zurück KRJ/GP 4/100
11.08.-09 Zurück KRJ/GP 5/100
13.08.-09 Zurück KRJ/GP 5/100
01.09.-2011 Alegre KRJ/VaA 2/70
01.03.-2012 Zurück KRJ/GP 7/50
02.03.-2012 Zurück KRJ/GP 4/50
03.03.-2012 Zurück KRJ/GP 5/50
04.03.-2012 Zurück KRJ/GP 1/50
31.03.-2013 Zurück KRJ/GP 1/50
12.04.-2013 Akileya KRJ/GP 1/50
29.04.-2013 Zurück KRJ/GP 1/30
22.05.-2013 Salpicar KRJ/GP 1/30
22.05.-2013 Duren KRJ/GP 1/30
23.05.-2013 Duren KRJ/GP 1/30
24.05.-2013 Zurück KRJ/GP 5/30
28.05.-2013 Duren KRJ/GP 3/30
30.05.-2013 Duren KRJ/GP 5/30
11.06.-2013 Zurück KRJ/GP 2/50
19.07.-2013 KK Stewart KRJ/GP 2/30
20.07.-2013 KK Stewart KRJ/GP 2/30
01.12.-2013 Oldfinion KRJ/GP 4/30
04.12.-2013 Jadessa WBs KRJ/GP 1/30
05.12.-2013 Jadessa WBs KRJ/GP 1/30
05.12.-2013 Oldfinion KRJ/GP 1/30
05.12.-2013 Zurück KRJ/GP 2/30
07.12.-2013 Oldfinion KRJ/GP 1/30
07.12.-2013 Oldfinion KRJ/GP 5/30
09.12.-2013 Oldfinion KRJ/GP 4/30
10.12.-2013 Oldfinion KRJ/GP 5/30
19.12.-2013 Golden League Sporthorses KRJ/GP 3/30
19.12.-2013 Zurück KRJ/GP 5/30
20.12.-2013 Zurück KRJ/GP 1/30
21.12.-2013 Cirion Stud KRJ/GP 1/30
22.12.-2013 Cirion Stud KRJ/GP 2/30
23.12.-2013 Cirion Stud KRJ/GP 2/30
24.12.-2013 Cirion Stud KRJ/GP 2/30
25.12.-2013 Cirion Stud KRJ/GP 2/30
27.12.-2013 Cirion Stud KRJ/GP 1/30
25.01.-2014 Zurück KRJ/GP 3/30
26.01.-2014 Zurück KRJ/GP 2/30
27.01.-2014 Zurück KRJ/GP 3/30
01.03.-2014 Derian KRJ/GP 8/100
04.03.-2014 Aittohaara KRJ/GP 3/40
04.03.-2014 Aittohaara KRJ/GP 3/40
04.03.-2014 Zurück KRJ/GP 3/30
09.03.-2014 Zurück KRJ/GP 1/30
15.03.-2014 Pirunkorpi KRJ/GP 5/100
16.03.-2014 Pirunkorpi KRJ/GP 8/100
18.03.-2014 Derian KRJ/GP 9/100
19.03.-2014 Derian KRJ/GP 8/100
19.03.-2014 Rätvänä KRJ/GP 10/100


  Dear Diary...

Heinäkuu 2010
Esko on laitumella.

Kesäkuu 2010
Esko on laitumella.

Lokakuu 2009
Eiköhän niitä sijoituksia ensikesänä jo laatiksia varten ole ja me voimme aloittaa totaalirentoutumisen sitten... Esko parantaa suorituksiaan ihan koko ajan ja pistää parastaan sellaisella voimalla, ettei ole ennen nähty. Tuntuu, että minun ei tarvitse sen selässä istuessani tehdä itse mitään, Esko kuuntelee ajatustakin... Sen oma työpanos kuitenkin on sitä luokkaa, että en elämäni aikana ole nähnyt yhtäkään toista hevosta joka voi vääntää itsensä niin loppuun asti korvat hörössä - ja vieläpä aivan ilman että ollenkaan suostuttelen tai pakotan.
Treenin jälkeen minulla on tapana harjata Eskoa kauan ja rauhassa, kun se jo itse saa syödä iltaheiniään samalla. Orini ruokarauha ei näytä mitään häiriintymisen merkkejä, vaikka samalla poitsun kipeytyneitä lihaksia kumisualla hieronkin...
Olen niin ylpeä, kun minun orini jälkeläinen, minun kasvattini on näin komea poika. Olen myös pohjattoman iloinen siitä, että juuri minä omistan tämän upean, taitavan ratsun. Ennen kaikkea Esko on minulle kuitenkin aivan tavallinen, rakas ystävä, ei konemainen kilparatsu.

Syyskuu 2009
Heti näkyy se Eskon uusi asenne. En toteuttanut uhkaustani ja jättänyt kultamussuvauvaani hylätyksi laitumelle, vaan treenailemme tasaisesti vaikka ori onkin periaatteessa lomalla. Kengät siltä on pois alta ja emme vedä GP-koulutreenejä, mutta pidämme kuntoa yllä kovatahtisilla maastolenkeillä. Pienen heinämahan aion antaa anteeksi, sehän kun on vain välttämättömyys.
Esko on alannut nauttimaan erityisesti matalista luonnonesteistä maastossa. Leveimmälle polulle on kaatunut kenties traktoreiden jäljiltä muutama ohut, nuori koivu ja niiden yli Eskoni hyppää kömpelösti, mutta innokkaasti. Peltolaukkojen aikana ojista pitää varoittaa hevosta etukäteen, mutta koskaan en joudu pelkäämään. Esko ylittää ojatkin varman oloisesti, vaikka suuri osa hevosista ei osaakaan hypätä eteenpäin, vaan vain pelkästään ylöspäin.
No, toivottavasti syksyn kisakausi on yhtä onnistunut kuin keväänkin!

Elokuu 2009
Esko on laitumella

Heinäkuu 2009
Esko on laitumella

Kesäkuu 2009
Vein Eskon laitumelle loppukuussa. On kova paikka joutua mussusta eroon, mutta saa nähdä, miten käy. Ei tämä ero kestä kuin sen pari kuukautta, mutta... On se iso aika olla erossa omasta kultamussukastaan! Koetapa itse päästää oma vauvasi niin monen kilometrin päähän orilaitumelle... Ypöyksin... Hylättynä...

Toukokuu 2009
Nyt on tämäkin chilipapu oppinut ratsun tavoille, mikä on suuri helpotus. Voin sanoa, että putosin viimekuun aikana hevosen selästä enemmän kertoja kuin olen tähänastisen urani aikana onnistunut yhteensä. No, laidunkausihan alkoi sitten sopivasti, toivon vain että Esko ei muiden nuorten kanssa hulluutellessaan unohda ihan kaikkea oppimaansa. Jos se ei enää tajua pohjeapuja tullessaan takaisin, palkkaan kyllä jonkun muun opettamaan orin uudelleen.
Rekisterinumero tuli hankittua nyt valmiiksi seuraavaa kisarupeamaa varten, eli ei tarvitse paperihommia murehtia kun kilpakentät syksyllä kutsuvat. KRJ painuu kohta lomalle, mutta sitä ennen voisi täällä meilläkin järjestää muutamat kouluratsastuskilpailut jotta Esko ja muu nuoriso tottuisivat hälinään paremmin - sitähän kun kisaamiseen kuuluu.

Huhtikuu 2009
Ei se ratsuttaminen niin hauskaa ole ollutkaan kuin kuvittelin. Eskolla on uskomattomat voimat ja koko ori on niin tempperamenttinen että välillä otamme kovaa yhteen. Muutaman kerran harjoituksissa ori alkaa tahallaan hankalaksi. Tänäänkin ollaan kahdesti menty pukkilaukkaa kentän ympäri. Enkä enää osaa edes laskea, kuinka monesti olen tässä kuussa pudonnut. Olen taitava ratsastaja ja kouluttaja - mutta tulen tarvitsemaan apua tämän uhmaikäisen orini kanssa. En silti pelkää ratsua ollenkaan: maastakäsin Esko on hyvin lempeä ja kultainen ja ratsastuksessakin selvästi varoo ettei satuta minua. Se haluaa vain leikkiä, mutta ei tunnu ymmärtävän että hennosta ihmisraukasta ei ole painimaan kookkaan, nuoren orin kanssa. Onneksi olen saanut loppukuusta kitkettyä Eskon kamalan tavan, pystyyn hyppimisen, pois aivan kokonaan!

Maaliskuu 2009
Voi meidän uutta vauvaa! Tämä Esko on voimakas, pulska ja oikein hyvännäköinen pikkupoika. Kova sisu löytyy ja lupaavasti voimiakin - olen niin ylpeä ensimmäisestä Visualizm-kasvatista! Emä-Berrykin on hoitanut varsaansa hyvin lempeästi, vaikkakin oli ensimmäisenä iltana niin kuolemanväsynyt että ihan itseänikin pelotti.
Esko tarhailee tyytyväisenä emänsä kanssa kunnes kasvaa isoksi - ja voi kuinka minä odotan pääseväni kouluttamaan tätä nuorta oria. Olen aivan varma, että tässä on uusi GP-tason kouluratsuni. Halkean ylpeydestä.

  Training...

Kouluvalmennus 000000
Valmentajan Elle DuLaud (Oresama)
Teksti.


  Baby Eskos

130313 t Eifersucht (e:Qiana Ring xx)

ulkosun ja kuvan © Eveliina K 2007   kuvien © Oresama, ellei toisin mainita.   Luvaton kopiointi on rikos !