Instafamous RRline © Urilium/dA, muu Oresama
Syntynyt 21.12.-19 (8v) meriitit
ikääntyminen
tai muuta hauskaa
Rotu, skp Suomalainen puoliverinen, ori
Väri, säkä Hopeanruunikko, 168cm

Omistaja Oresama VRL-02753
Kasvattaja Oresama VRL-02753

Rekisteri VH
Painotus, taso Yleispainotus, ko VaA, re 130cm, CIC4

Luonne

Suku & jälkeläiset

isä Google Me
fwb, 168cm
YLA1, ERJ-II, KRJ-I, KERJ-II
ii. Influencer
fwb, 169cm, evm
iii. Sky Spinner
fwb, 173cm, evm
iie. Quickfire
fwb, 167cm, evm
ie. Facebook Famous
fwb, 160cm, evm
iei. Snap Streak
fwb, 165 evm
iee. Beijing Baby
fwb, 155cm, evm
emä Digital Sweetheart
fwb, 168cm
YLA2, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-II
ei. Ortygibbsite
fwb, 170cm, evm
eii. White Canexite
fwb, 170cm, evm
eie. Way Early Goldenglow
fwb, 173cm, evm
ee. Tux
fwb, 164cm, evm
eei. Barrenband
fwb, 168cm, evm
eee. Trixie
fwb, 161cm, evm

ii. Influencer oli suomalainen parhaasta päästä, kuten jokaisen tunnetun somevaikuttajan kuuluukin olla. Mustanvoikko, hieman vajaa 170 senttinen ori ei suvullisesti ollut mikään supertähti, mutta kasvattajallaan se menestyi jo nuorena niin koulu-, este- kuin kenttäkilpailuissa. 8-vuotiaana parivaljakko alkoi panostaa tosissaan jälkimmäiseen, ja Influencer päätyi lopulta asumaan Saksaan. Siellä ori myytiin, ja sen menestystarina jatkui aina kansainväliselle huipulle saakka. Neljän ja viiden tähden kenttäkilpailuissa Influencer osoitti todellisen luonteensa. Se oli voitontahtoinen, tulinen ja määrätietoinen ori, joka pystyi hyvän ratsastajan kanssa mihin vain.
iii. Sky Spinner nimellä ristityn ruunivoikonkimon elämä alkoi hyvin lupaavasti. Ori kimoutui todella nopeasti ja kasvoi vielä kahta kauheammin, sillä 6-vuotiaana se oli jo saavuttanut lopullisen 173 sentin korkeutensa. Voitettuaan esteratsastuksen 130-tasolla useamman kansallisen kilpailusarjan, Sky Spinner muutti Uusimaalta pohjoisempaan. Energisen, hyväluontoisen orin pääpainotus siirrettiin kenttäkilpailujen puolelle, ja siinä ohessa se sai myös astua muutaman tamman. Kilpailu-ura kuitenkin päättyi yllättäen, kun kimon jalat alkoivat oireilemaan, eikä aktiivinen kilpakäyttö enää ollut vaihtoehto. Ruunauksen kautta se päätyi pienelle yksityistallille nauttimaan rennosta loppuelämästä.
iie. Quickfire oli suvullisesti ja rakenteellisesti oikein hyvä hevonen. Mustan, 167 senttisen tamman valuvikana kuitenkin oli, että sillä oli turhan usein nimensä mukaisesti tuli hännän alla. Quickfire oli päällisin puolin ystävällinen ja nöyrä tamma, mutta se otti herkästi kipinää ylimääräisestä hälinästä ja yllättävistä äänistä. Tämän takia sen kanssa ei voinut ihan kauheasti kilpailuita kiertää, sillä suoritukset kaatuivat usein tamman stressaamiseen. Kotona se toimi kivasti, ja varsojen myötä se rauhoittui niinkin paljon, että sen kanssa uskaltautui jo maastoonkin.

ie. Facebook Famous sai nimensä, kun sen varsakuvat levisivät pitkin Eurooppaa. Hopeaa kantavia puoliverisiä ei tule ihan joka nurkalla vastaan, joten hyväsukuisesta, sievästä tammasta saapui Suomeen lukuisia tarjouksia. Tamman kasvattaja päätti silti sitkeästi pitää sen itsellään ja alkoi kouluttaa siitä todellista kolmiottelijaa. Facebook Famousin pituuskasvu loppui valitettavasti jo 160 sentin jälkeen, eikä se ollut esteillä luonnostaan kovin lahjakas. Kouluradoilla sen taidot riittivät kuitenkin helposti aina vaativalle tasolle saakka, ja kilpailtuaan aikansa kansallisissa kilpailuissa, se siirtyi siitoskäyttöön periyttääkseen värinsä eteenpäin.
iei. Snap Streak oli ulkopuolisen silmin jopa hieman hullun oloinen, mutta sen brittiläinen omistaja kyllä tiesi, että kyseessä on vain orin omalaatuinen olemus. Pahantahtoinen ori ei tosiaan ollut, eivätkä sen kyltymättömät menohalutkaan olleet hallitsemattomissa. Ruunikon, 165 senttisen orin elämä kului rennosti kilpaillen ja maastoillen. Eräänä kesänä naapuritallien pitäjät vaativat harrasteorin ruunaamista sen jälkeen, kun Snap Streak oli karannut siitostammojen laitumelle, ilmeisesti hypäten ongelmitta 160 senttisen aidan yli. Omistaja ei tähän suostunut, mutta lupasi pitää orinsa aisoissa, ja osti hyvityksenä toisen syntyneistä varsoista itselleen, kun taas toinen vahinkolapsi matkasi emänsä masussa Suomeen.
ee. Beijing Baby syntyi Belgiassa pienellä kotitallilla, eikä siitä ikinä pitänyt tulla mitään kovin suurta. Sillä oli kiva suku ja hyvä luonne, mutta tamma jäi vain 155 senttiä korkeaksi, joten siitä tuli äkkiä perheen lasten suosikki. Tamman omistaja oli kuitenkin kiinnostunut hevoskasvatuksesta, joten hän päätti alkaa käyttää Babya siihen, vaikkei se mikään muotovalio ollutkaan. Tamma muutti viimeinen varsa vielä masussaan Suomeen, kun omistaja lopetti hevosten parissa. Varsan syntyessä paljastui suuri yllätys, sillä Beijing Baby oli kantoi rautiaan värinsä alla piilossa hopeaa. Uusi omistaja suoritti pikaista sukututkimusta, mikä paljasti, että tamman emälinja oli kantanut rautiaan alla hopeaa vaikka kuinka pitkään, ja tämän myötä Beijing Baby sai jatkaa aktiivisesti jalostuskäytössä.

ei. Ortygbbsite eli Örkki on energinen ori, jota ei voi olla huomaamatta. Kisoissa vetää huomiota puoleensa huutamalla ja meuhkaamalla mutta silti sen paukut ovat riittäneet lukemattomiin palkintosijoihin niin esteillä kuin kentässäkin. Persoonallisen ruunikon värinen Örkki on kantakirjattu II-palkinnolla ja jalostuksessa sitä on käytetty tähän mennessä varsin maltillisesti, joten ihan joka nurkalla ei tule tämän varsoja vastaan. Kisaeläkkeellä oleva Örkki on kuitenkin vielä aktiivisessa liikutuksessa, joten eiköhän ori vielä jokusella kaudella ole tammoja ihastuttamassa.
eii. White Canexite on poikansa tapaan hyvin eloisa ori, joskaan ei yhtä äänekäs tapaus. Hyvärakenteinen hevonen on kilpaillut pääasiassa kenttäkilpailuissa mutta on sillä lähtöjä myös esteiden parissa. Kouluratsuna hyvin malttamaton Nexi on nykyisin eläkkeellä mutta ennen eläkkeelle jääntiään ori astui peräti 50 tammaa. Eläviä varsoja mustanruunikosta orista jäi kuitenkin harmillisen vähän, 36. Tosin, jälkikasvu on sitten ollut hyvin laadukasta suorittajaa.
eie. Way Early Goldenglow on kultainen tamma niin sisältä kuin ulkoakin. Ruunivoikko Goldie kilpaili vielä pari vuotta sitten kansallisella tasolla esteitä ja nuorempana kenttääkin. Nyttemmin eläkkeellä oleva arvokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa käyttäytyvä tamma hurmasi myös näyttelytuomarit eikä kantakirjauslausunnossakaan montaa pahaa sanaa ole. 16-vuotiaalla Goldiella on neljäs, ja viimeinen varsa, vierellään mutta hyvin on tamma palautunut varsomisesta.

ee. Tux on vähän sellainen omalaatuinen tamma, jonka kanssa kyllä pärjää kuka vain mutta harva ymmärtää tamman syvintä olemusta. Kisapaikoilla omissa oloissaan viihtyvä Tux on useimmiten vähän se yllättäjä, sillä tamma taitaa niin koulua kuin esteitäkin erinomaisesti. Sopivan ratsastajan löytäminen tosin vei aikaa, sillä mikäli selästä käsin kemiat eivät kohdanneet niin Tuxin kanssa ei oikeastaan mikään onnistunut. 15-vuotiaalla tammalla ei ole Heran lisäksi muita varsoja. Ruunikko tamma viettää nykyisin rauhallisia eläkepäivä Yli-Hellan pihapiirissä toimien samalla nuorien kaitsijana.
eei. Barrenband oli pohjois-Suomen kiistaton kuningas. Rovaniemellä suurimman osan elämästään viettänyt musta komistus kisasi ympäri Suomea niittäen menestystä kouluratsuna. Mahtavaliikkeinen ori voitti useita ikäluokka kilpailuita ja loppujen lopuksi ylsi int. I - tasolle asti. Jokseenkin egoistinen Barren ei soveltunut joka jantterin käsiteltäväksi mutta ei ori ollut mikään öykkärikään. Jalostuksessa Barren oli nelivuotiaasta alkaen lähes joka kaudella kunnes se täytti 16-vuotta. Pitkän jalostusuran tehnyt ori ei kuitenkaan periyttäjänä ollut toivotunlainen, sillä vain kolmasosa varsoista osoittautui kovan tason suoritushevosiksi.
eee. Trixie oli varsin vaatimaton hevonen, jonka kanssa kilpailtiin koulussa ja esteillä. Kenttäratsuksi tamma olisi ollut liian arka. Rautias tamma soveltui lähes kaikkien käsiteltäväksi mutta massiivinen koko rajoitti käsittelijöitä. Kokoonsa nähden varsin notkea tamma hyppäsi metriä miten päin vain mutta sen jälkeen kuskinkin piti jo osata hommansa. Kouluratsuna tasaisen varma suorittaja helpossa A:ssa mutta vaativalla tasolla sitten enemmän kuskin taitojen mukaan suoriutuva yksilö. Trixiellä olisi voinut olla paremmatkin mahdollisuudet menestykseen mutta sen ensimmäiset kisakaudet keskeytyi syystä tai toisesta ja sillä tehtiin jo nuorena kaksi varsaa. Kolmannen varsansa tamma sai sitten 13-vuotiaana. Eläkkeelle kisailusta tamma siirtyi menestyksekkään hallikauden päätteeksi 16-vuotiaana. Nykyisiin 22-vuotias teräsmummo nauttii rauhallisesta elämästä pääasiassa laiduntaen.

© Jenna (VRL-03515)

Hevonen on jalostuskäytössä.
s. 00.00.-00 rotu o/t. Varsa e. Emä om. omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus (sijoituksia 40 kpl)
24.02.-20 - KRJ - Järnby - VaA - 4/32
24.02.-20 - KRJ - Järnby - VaA - 3/32
01.03.-20 - KRJ - Järnby - VaA - 4/32
12.04.-20 - KRJ - Cloudfield - VaA - 5/35
12.04.-20 - KRJ - Cloudfield - VaA - 1/35
20.04.-20 - KRJ - Cloudfield - VaA - 5/35
11.05.-20 - KRJ - Aamun Tila - VaA - 3/35
13.05.-20 - KRJ - Aamun Tila - VaA - 5/35
14.05.-20 - KRJ - Aamun Tila - VaA - 1/35
01.07.-20 - KRJ - KK Lupin - VaA - 2/45
06.07.-20 - KRJ - KK Lupin - VaA - 6/45
06.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 3/20
07.07.-20 - KRJ - KK Lupin - VaA - 1/45
10.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 7/60
11.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 1/20
12.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 2/20
13.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 3/20
14.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 1/20
14.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 4/49
15.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 3/20
15.07.-20 - KRJ - KK Bailador - VaA - 4/20
16.07.-20 - KRJ - KK Lupin - VaA - 6/45
17.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 7/49
18.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 1/49
18.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 4/49
18.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 5/60
21.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 7/49
22.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 7/60
21.07.-20 - KRJ - KK Lupin - VaA - 3/45
23.07.-20 - KRJ - KK Lupin - VaA - 1/45
23.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 5/60
24.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 3/60
24.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 2/49
25.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 2/49
26.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 4/60
27.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 3/60
28.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 1/60
28.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 2/49
29.07.-20 - KRJ - Erkinheimot - VaA - 7/49
29.07.-20 - KRJ - Yorca WBs - VaA - 7/60
Esteratsastus (sijoituksia 40 kpl)
11.01.-20 - ERJ - Team J&K - 120cm - 2/38
16.01.-20 - ERJ - Team J&K - 120cm - 2/38
01.02.-20 - ERJ - Hiivurin - 120cm - 4/50
01.02.-20 - ERJ - Zurück - 130cm - 3/53
02.02.-20 - ERJ - Zurück - 130cm - 5/53
11.02.-20 - ERJ - Zurück - 130cm - 4/53
18.02.-20 - ERJ - Zurück - 130cm - 6/53
25.02.-20 - ERJ - Zurück - 130cm - 4/53
26.02.-20 - ERJ - Hiivurin - 120cm - 6/50
03.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 2/40
04.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 4/40
07.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 6/40
11.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 6/40
12.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 1/40
13.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 3/40
14.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 4/40
15.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 3/40
20.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 6/40
22.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 3/40
23.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 2/40
24.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 3/40
25.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 3/40
28.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 3/40
29.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 3/40
29.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 2/40
30.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 4/40
30.06.-20 - ERJ - Kannelniemi - 130cm - 4/40
30.06.-20 - ERJ - Koemans Trakehners - 130cm - 4/40
04.07.-20 - ERJ - Yorca WBs - 130cm - 4/57
09.07.-20 - ERJ - Yorca WBs - 130cm - 6/57
11.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 3/24
18.07.-20 - ERJ - Yorca WBs - 130cm - 3/57
19.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 1/24
20.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 1/24
25.07.-20 - ERJ - Yorca WBs - 130cm - 4/57
26.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 4/24
26.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 2/24
27.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 2/24
28.07.-20 - ERJ - Erkinheimot - 130cm - 4/24
29.07.-20 - ERJ - Yorca WBs - 130cm - 4/57
Kenttäratsastus (sijoituksia 40 kpl)
22.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 2/10
26.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 1/10
28.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 1/10
11.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 2/11
13.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 2/11
15.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 3/11
17.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 1/11
19.01.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 1/11
04.05.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 1/14
05.05.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 3/14
06.05.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 3/14
08.05.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 2/14
16.05.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 3/14
30.06.-20 - KERJ - Hiivurin - CIC4 - 2/14
07.08.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 1/11
08.08.-20 - KERJ - Lallybroch - CIC4 - 3/11
21.08.-20 - KERJ - KK Lupin - CIC4 - 5/25
04.09.-20 - KERJ - Cloudfield - CIC4 - 2/17
02.10.-20 - KERJ - Erkinheimot - CIC4 - 1/21
08.10.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 3/21
11.10.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 1/21
12.10.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 2/19
18.10.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 3/19
19.10.-20 - KERJ - Erkinheimot - CIC4 - 4/21
20.10.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 1/19
20.10.-20 - KERJ - Erkinheimot - CIC4 - 4/21
22.10.-20 - KERJ - Erkinheimot - CIC4 - 2/21
22.10.-20 - KERJ - KK Lupin - CIC4 - 1/24
26.10.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 1/21
27.10.-20 - KERJ - KK Lupin - CIC4 - 2/24
28.10.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 4/21
30.10.-20 - KERJ - Erkinheimot - CIC4 - 4/21
01.11.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 1/14
02.11.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 1/14
03.11.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 3/14
05.11.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 2/16
11.11.-20 - KERJ - Chersey - CIC4 - 2/20
17.11.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 4/16
24.11.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 2/16
29.11.-20 - KERJ - Yorca WBs - CIC4 - 1/16

Päiväkirja

Syyskuu 2020
Valjakkoajovalmennus
Ronille ja Famille (kirjoittanut omistaja)
"No jo on työmaa", Ella vinkaisi kimeästi. "Että ihan kaksi ehjää valjakkoponia. Mitä Fami tietää, mitä Roni, muru?"
"Treenin pitää olla vaihtelevaa", sanoin Ellalle vakavana ja ihan silmäluometkin ojossa, vaikka me molemmat tietenkin tiesimme sen olevan silkkaa jeesustelua. Sekä Roni että Fanni olivat kuluttaneet viikkokausia samaa treeniohjelmaa ajanpuutteen vuoksi.
Ella nousi taakseni kärryille ja minä maiskautin Ronin ja Famin liikkeelle. Ne olivat epätasainen pari, sillä Fami selkeästi määräsi ja Roni tuli vain mukana. Niiden ravi ei ollut yhdessä kaunista, vaikka kuinka yritin hillitä Famin menoa ja kannustaa Ronia eteenpäin. Ellaa se nauratti. Hän kujersi hevosille yhtenään, ettei minua ja ohjeitani pidä niin todesta ottaa, ja oikeassahan Ella tietenkin oli.
Ei tässä pojista valjakkohevosia yritetty. Tavoite oli saada Fami tyyntymään ja rauhoittumaan tekemällä pitkästä aikaa jotain yllättävää, ja samalla saada meidän Roni vähän innostumaan taas elämästä, kun se on ollut liiankin rauhallinen hyvän aikaa, melkein eläkeläinen kun jo on. Niihin tavoitteisiin kyllä päästiin!

Joulukuu 2019
Valjakkoajovalmennus
Ronille ja Famille (kirjoittanut omistaja)
Mikä onkaan parempi tapa opettaa pienimmille ja villeimmille hevosvauvoille vähän malttia ja tapoja kuin sitoa ne samaan kärryyn rauhallisten aikuisten kunnon hevosten kanssa? Ei varmaan mikään! Tänään meidän vakaa Roni, minun muruni, sai toimia nuorimmaiseni, eli Famin, opettajana. Pikku valjakkoajovalmennuksemme tavoitteena ei ollut tuottaa Famista valjakkoponia, vaan tavoite oli saada sille lisää itseluottamusta uusissa tilanteissa. Roni taas oli apumiehenä, koska Roni nyt on maailman paras hevonen.
Suuressa valmennuksessa minä ajoin käyntiä pihatietä pitkin ja tallityttömme Ella talutti hevosia Famin puolelta varoen tarkasti olevansa jäämättä alle, jos Fami tekisi jotain yllättävää. Takaisin tultiin vähän matkaa ravissa, ja Fami alkoi jo heilutella korviaan kokeilevan innokkaana. Roni tuki sitä olemalla, noh, Roni, eikä maailmassa ole parempaa ja rauhallisempaa örkkiä kuin meidän Roni!
Talutuskierroksen jälkeen Ella nousi varovasti taakseni kärryyn, kun kerran näytti siltä, ettei Fami ottanut touhusta kierroksia Ronista nyt puhumattakaan. Hyvin varovaisesti ja hyvin hitaasti ravasimme kohti Yorcan postilaatikoita, ja minä olin maailman ylpein isä! Hyvissä ajoin hidastin käyntiin, jotta Ella pääsi luiskahtamaan alas kärryiltä ja ottamaan taas Famista kiinni. Vaikka edellinen kääntyminen oli mennyt hyvin taluttajan kanssa, en tosiaankaan uskonut hevosten, siis Famin, osaavan kääntyä edes Ronin johdolla itsenäisesti parivaljakossa heti. Oli parempi laittaa Ella kääntämään ne. Sitten ei muuta kuin takaisinpäin, ja ai miten komiaa oli pohojalaispoikaan meno, vaikka ihan ihmeellisessä epätahdossa ravattiinkin, kun Fami olisi halunnut mennä täysillä ja Roni haistella kukkia.
Taisin jännittää tapausta itse paljon enemmän kuin pojat jännittivät. En usko, että valjakkohommia kokeillaan ihan heti uudestaan. Mutta miksei sitten, kun Famikin on jo aikuisempi ja osaa olla vielä nätimmin?